Analyse Multimedier og interaktive værktøjer

Det er en kerneaktivitet, og derfor bør den give et overblik over praktiske og nyttige multimedie- og interaktive værktøjer (MMI). Denne aktivitet vil blive udført som fælles forskning og pilotarbejde; resultater og konklusioner vil blive offentliggjort i multimediebaseret dokumentation.

Hvad betyder multimedier egentlig?

“Multi” betyder meget, “medier” er medier – så multimedie betyder mange medier! Og når forskellige medier som lyd, tekst, grafik, animation eller video kombineres, taler man om multimedier. Udtrykket multimedie henviser til indhold og værker, der kan bestå af flere medier, for det meste digitale: tekst, fotografi, grafik, animation, lyd og video. Der findes ingen klar definition af begrebet multimedie. Præsentation af indhold gennem forskellige kanaler (lydfilm f.eks. tjener øjet og øret) er ikke noget nyt. Selv de “gammeldags” skolebøger er baseret på multimedier: Tekst kombineret med billeder (eller grafik).

Hvad betyder interaktivitet?

Udtrykket interaktivitet betyder (i al sin enkelhed) en vekselvirkning mellem to uspecificerede identiteter.

Hvad betyder interaktiv læring?

Interactive Elements

Eksempel på et interaktivt element

Eksempel på et interaktivt element

Interaktiv læring består af dynamisk læring, der almindeligvis er forbundet med visse aktiviteter. Dens hovedtræk er, at den tilbyder motiverende aktiviteter, der tilskynder en person til at forblive aktiv og uddybe sin viden. Interaktioner i klassiske læringsmiljøer er forudset mellem

  • Træner og lærende
  • Lærer & Lærer
  • Lærer & indhold

Digitale enheder giver mulighed for en ny dimension af interaktion med eleverne og indholdet. Grænsefladen er en elektronisk enhed (se: Flere enheder), og multimedieindholdet vises med denne enhed. Multimedieindholdet skal understøtte den interaktivitet, der udløses af en enhed (mus eller andre pegeredskaber, f.eks. en finger på en touchscreen).

Fokus for analysen

Den analyse, der er foretaget i forbindelse med dette projekt, vedrører almindeligt anvendte multimedieværktøjer til at skabe multimediebaseret og interaktivt indhold.

I første fase identificerede projektgruppen nyttige værktøjer, som skulle opfylde følgende krav:

  • Gratis tilgængelige (open source eller gratis at bruge)
  • Egnet til at skabe multimedie- og interaktivt indhold
  • Let at håndtere (kort tid til at lære værktøjet)
  • De gør det muligt at anvende produktet uafhængigt af værktøjet
  • Eksportere til et fælles format
  • Nem installation på almindelige platforme (særlig fokus: WordPress).

Hits: 432